envlag  Hydraulic Systems       (+31) 050 316 82 00
 

Hydraulic Systems

Hydraulic Systems

Integron is een betrouwbare en ervaren partner die antwoord kan bieden op vraagstukken die uiteenlopen van het engineeren en leveren van complete hydraulische systemen, het upgraden naar moderne elektro-hydraulische besturingen tot het reviseren van complexe hydraulische installaties. Integron is sterk in service & onderhoud met een eigen 24/7 storingsdienst aan eigen geleverde producten maar ook zeer zeker in producten van derden.

Engineeren

Integron beschikt over eigen ervaren hydrauliek engineers die diverse op maat gemaakte oplossingen kunnen bieden voor al uw hydrauliek vraagstukken. Naast hydraulische oplossingen beschikken wij ook over de mogelijkheid om besturingstechnische oplossingen aan te dragen. Zo kunnen wij u helpen uw bestaande hydrauliek aggregaat te upgraden naar bijvoorbeeld een elektrisch aangestuurde powerpack. Na de aanpassingen kan deze unit worden aangestuurd door diverse moderne besturingsoplossingen. Bovendien is het vaak mogelijk om uw bestaande powerpack te re-engineeren of te reviseren zodat deze niet vervangen hoeft te worden, een duurzame oplossing!

Assembleren

Met Parker en Eaton als huisleverancier kunnen wij de meest uiteenlopende hydraulische slangen persen in onze eigen werkplaatsen te Groningen en Leeuwarden. Deze slangen worden in onze speciale assemblage ruimte geassembleerd. Indien gewenst kunnen deze slangen na een uitgebreide test met een officieel certificaat worden geleverd. 

Testen

Integron heeft ruime ervaring in het testen van hydrauliek slangen, motoren, hydraulische pompen, hydraulische cilinders en stuurschuiven en heeft verschillende test methodes die specifiek zijn ontwikkeld voor een optimaal test regime. 

Veel slangen worden getest met water. Door met water te testen voorkomen wij onnodige vervuiling aan het milieu. De testen met water kunnen worden uitgevoerd tot 1000 bar in onze speciale afgesloten testruimte. Na het testen worden de slangen schoon geblazen, droog gemaakt en geleverd. Ook kunnen slangen worden getest met olie of stikstof. De testmethode is afhankelijk van de toepassing van de slangen. Tevens testen wij ook slangen op locaties offshore.

Motoren, pompen, cilinders en stuurschuiven worden in onze testruimte met speciale hydrauliekolie getest. Hierbij testen wij op werkdruk, flow en vermogen volgens fabrieksspecificaties, waarbij onze nieuwe computergestuurde testbank tot 90kW vermogen kan leveren. Door onze testbank wordt het gehele proces gemonitord, waarbij temperatuur ontwikkeling en reinheidsniveau van de olie worden bewaakt. Aan de hand van een uitgebreid testrapport kunnen wij bepalen of de componenten voldoen aan de gestelde eisen en heeft u snel inzicht in de meetresultaten/prestaties. Indien nodig kunnen onze engineers direct met de resultaten aan de slag!

Oliemanagement

Om een goede werking van hydraulische componenten te garanderen, is het van essentieel belang dat de kwaliteit van de olie in de juiste conditie verkeerd. Maar liefst 70% van de storingen aan hydraulische installaties worden veroorzaakt door verontreinigende olie. Integron heeft hiervoor een speciaal oliemanagement programma waarbij er preventief oliemonsters worden genomen om de kwaliteit te onderzoeken. Aan de hand van de resultaten kan er worden besloten om de olie duurzaam te filteren met onze eigen filtratie unit of te vervangen voor nieuwe hydrauliek olie. 

 

ParkerStore

Integron is officieel distributeur van Parker Hannifin voor de levering van hydraulische en pneumatische componenten, systemen en bijbehorende service. Dit doen wij in de noordelijke provincies Groningen, Friesland en Drenthe. 

Onze ParkerStore in Leeuwarden is een 'one-stop-shop' met een zeer ruim assortiment aan hydraulische en pneumatische componenten, slangen en filterproducten. Zowel leveranciers, onderhoudsbedrijven als ook particulieren kunnen direct terecht bij onze ParkerStore voor onderdelen en slangenassemblage. De collega's van onze vestiging in Leeuwarden hebben ruime kennis en ervaring op het gebied van Parker spare parts. 

Wij heten u van harte welkom in onze ParkerStore in Leeuwarden! 

Onderdeel van:
Onderdeel van de VRI groep

Een groep van hoogwaardige bedrijven in aandrijf-, hijs- en heftechniek.