integron logo
 

Hydraulic Systems

Hydraulic Systems

Integron is een betrouwbare en ervaren partner die antwoord kan bieden op vraagstukken die uiteenlopen van het engineeren en leveren van hydrauliekunits, het upgraden naar elektro hydraulische besturingen tot het reviseren van complexe hydrauliek systemen. Integron is sterk in service & onderhoud aan eigen geleverde producten maar ook zeer zeker in producten van derden.

Engineeren

Integron beschikt over eigen hydrauliek engineers die diverse oplossingen kunnen bieden voor al uw vraagstukken. Naast hydraulische oplossingen beschikken wij ook over de mogelijkheid om besturingstechnische oplossingen aan te dragen. Zo kunnen wij u helpen uw bestaande hydrauliek unit te upgraden naar bijvoorbeeld een elektrisch aangestuurde powerpack. Na de aanpassingen kan deze unit worden aangestuurd door diverse moderne besturingsoplossingen. Bovendien is het vaak mogelijk om uw bestaande powerpack te re-engineeren of te reviseren zodat deze niet vervangen hoeft te worden.

Assembleren

Met Parker en Eaton als huisleverancier kunnen wij de meest uiteenlopende slangen persen. Deze slangen worden in onze speciale assemblage ruimte geassembleerd. Indien gewenst kunnen deze slangen met een certificaat worden geleverd.

Testen

Integron is sterk in het testen van hydrauliek slangen, motoren, pompen, cilinders en stuurschuiven en heeft verschillende test methodes die specifiek zijn ontwikkeld voor een optimaal test regime.

Veel slangen worden getest met water. Door met water te testen voorkomen wij onnodige vervuiling aan het milieu. De testen met water kunnen worden uitgevoerd tot 1000 bar, in onze speciale afgesloten testruimte. Na het testen worden de slangen schoon geblazen, droog gemaakt en geleverd. Ook kunnen slangen worden getest met olie of stikstof. De testmethode is afhankelijk van de toepassing van de slangen. Tevens testen wij ook slangen op locaties offshore.

Motoren, pompen, cilinders en stuurschuiven worden in onze testruimte met hydrauliekolie getest. Hierbij testen wij op druk, flow en vermogen, waarbij onze testbank tot 75 kW vermogen kan leveren. Aan de hand van deze testgegevens kunnen wij bepalen of de componenten voldoen aan de gestelde eisen.

Oliemanagement

Om een goede werking van hydraulische componenten te garanderen, is het van essentieel belang dat de kwaliteit van de olie in de juist conditie verkeerd. Maar liefst 70% van de storingen aan hydraulische installaties worden veroorzaakt door verontreinigende olie. Integron heeft een oliemanagement programma waarbij er oliemonsters worden genomen om de kwaliteit te onderzoeken. Aan de hand van de resultaten kan er worden besloten om de olie te filteren met onze filtratie unit of te vervangen.

ParkerStore

Integron is officieel distributeur van Parker Hannifin voor de levering van hydraulische en pneumatische componenten, systemen en service. Dit doen wij voor Noord Nederland.

Onze ParkerStore in Leeuwarden is een 'one-stop-shop' met een zeer ruim assortiment aan hydraulische en pneumatische componenten, slangen en filterproducten. Zowel onderhoudsbedrijven als ook particulieren kunnen direct terecht bij onze ParkerStore voor onderdelen en slangenassemblage.

Wij heten u van harte welkom in onze ParkerStore in Leeuwarden.

 

Onderdeel van:
Onderdeel van de VRI groep

Een groep van hoogwaardige bedrijven in aandrijf-, hijs- en heftechniek.

Integron
Wadcon
Habeload
DTS2
S. Munter Elektrotechniek