Pneumatiek

Integron Aandrijftechniek biedt totaaloplossingen voor pneumatische en persluchtinstallaties. Integron is geautoriseerd dealer van Kaeser en Festo en heeft een groot assortiment aan producten, waaronder pneumatiekcilinders, pneumatiekventielen, pneumatiekfilters, vacuümpompen, pneumatiekslangen & koppelingen.

ComponentenFesto installatie
Integron beschikt over ruime Festo voorraden op al haar vestigingen. Hierdoor zijn wij vrijwel altijd in staat u direct verder te helpen! Indien een artikel onverhoopt niet voorradig is, leveren we dit meestal binnen 24 uur alsnog uit. Voor Festo pneumatiek bent u bij Integron dan ook aan het juiste adres, maar ook andere merken zijn op aanvraag door ons te leveren.

Perslucht compressoren
Een doordachte keuze is van belang, zeker als het gaat om een persluchtsysteem dat voor de continuïteit van uw productieproces doorslaggevend is. Kaeser Kompressoren is één van de grootste en meest succesvolle producenten van persluchtsystemen in Europa. Zij voorziet productie- en arbeidsprocessen van de energiebron perslucht. De systeemoplossingen omvatten persluchtproductie (compressoren), persluchtconditionering en persluchttransport.

Integron Aandrijftechniek behartigt de verkoop en service van compressoren in nauwe samenwerking met Kaeser. Gezien de spreiding van onze vestigingen; Groningen, Leeuwarden, Emmen, kunt u op lokaal niveau een beroep doen op de expertise van onze service engineers. Tevens kunt u bij ons terecht voor onderhoudscontracten ten behoeve van compressoren, drogers, besturingen en complete persluchtinstallaties. Kiezen voor Integron Aandrijftechniek betekent kiezen voor bedrijfszekerheid.

PersluchtmanagementPersluchtmanagement
Zonder dat iemand zich er druk om maakt, gaat in persluchtinstallaties vaak veel lucht (en daarmee energie) verloren. De meeste industriële bedrijven kennen namelijk een lekpercentage tussen de 20-50%, vaak te wijten aan slijtage of gebrekkig onderhoud, maar ook door verkeerde materiaalkeuze of onjuiste montage. Met Integron kunt u een lekpercentage van minder dan 5% realiseren!

Onderzoek, uitgevoerd door een gerenommeerd instituut, heeft uitgewezen dat 42% van de potentiële energiebesparing in persluchtsystemen gerealiseerd kan worden door lekkage detectie & reparatie en 26% door optimalisatie van persluchtsystemen. Het Integron/Festo persluchtmanagement programma is gebaseerd op het continue verbeteren van het persluchtsysteem, totdat het laagst mogelijke lekkageniveau is bereikt. Ons programma bestaat uit het analyseren van het verbruik en de kwaliteit van de perslucht, en vervolgens het detecteren van lekkages.

Integron neemt het hele traject voor haar rekening, wat u verzekert dit unieke systeem van een georganiseerde aanpak waarbij de werkzaamheden door een vakbekwame Integron Service Engineer worden uitgevoerd en problemen worden verholpen. In het merendeel van de gevallen is de terugverdientijd van uw investering minder dan 6 maanden!

Festo Service NetwerkPneumatiek installatie
Integron is door Festo aangesteld als “System Integrator” en is deelnemer in het Festo “Service Netwerk”. Bij industriële automatisering – het automatiseren van productieprocessen – draait het om het beheersen van bewegingen: motion en control. Dit is het specialisme van Festo bij uitstek. Integron en Festo streven ernaar om dé partner te zijn, die met u meedenkt in alle stadia van de waardeketen: hoe de kosten te verlagen en hoe het rendement te verhogen. Integron en Festo vormen daarnaast een partnership op het gebied van levering, systeembouw en service.