envlag  Nieuws       (+31) 050 316 82 00

Nieuws

Op deze nieuwspagina vindt u alle nieuwsberichten vanuit Integron zoals de laatste ontwikkelingen op de markt, opgeleverde projecten maar ook algemene nieuwsberichten zijn hier te vinden. Wij houden onze relaties graag op de hoogte van al onze ontwikkelingen. 

 

Eneco Golden Raand nieuwe klant van Integron
17 maart 2022

Soms kom je op het goede moment binnen!

Het is bekend dat elektriciteitscentrales, in dit geval een grote biomassacentrale van Eneco in Farmsum ook hydraulische installaties in huis hebben. Over het algemeen zijn deze hydraulische installaties bedoeld voor aandrijving van stoomkleppen laadkleppen en ‘as-lifting’ turbines. Een hydrauliek fabrikant van deze aggregaten verzorgt de hydrauliekservice bij de biomassacentrale, maar was niet ingesteld om aan een nieuwe vraag van Eneco te voldoen. 

Het vraagstuk was: hoe kan Eneco tijdens haar onderhoudstops enkele elektrisch aangedreven machines toch op laag toerental door laten draaien terwijl de machines van elektriciteit zijn afgekoppeld? 

Engineers van Integron zijn hiermee aan de slag gegaan en zijn tot de volgende oplossing gekomen. Gebruik maken van een hydraulisch aggregaat en hydraulische motor in een mobiele constructie met een flexibele koppeling, die de achterkant van de aanwezige elektromotoren tijdelijk kan aandrijven. 

Integron heeft deze oplossing doorberekend, samengesteld en in een voorstel aangeboden aan Eneco. Hieruit is een mooie opdracht voor Integron voortgekomen ter waarde van 20k. Het is geen ‘rocket science’ maar de combinatie van juiste componenten, besturing, constructiewerk en actief meedenken met de klant door engineers van Integron gaf de doorslag in dit geval. Wellicht kan Integron in de toekomst hier ook de hydrauliekservice gaan uitvoeren.

Onderdeel van:
Onderdeel van de VRI groep

Een groep van hoogwaardige bedrijven in aandrijf-, hijs- en heftechniek.