envlag  Nieuws       (+31) 050 316 82 00

Nieuws

Op deze nieuwspagina vindt u alle nieuwsberichten vanuit Integron zoals de laatste ontwikkelingen op de markt, opgeleverde projecten maar ook algemene nieuwsberichten zijn hier te vinden. Wij houden onze relaties graag op de hoogte van al onze ontwikkelingen. 

 

Hydraulische installatie voor onderhoudsstops Eneco Golden Raand
19 juli 2022

Hydraulische installatie voor Eneco Golden Raand opgeleverd!

In opdracht van de biomassacentrale Eneco Golden Raand heeft Integron Aandrijftechniek een hydraulische installatie geëngineerd om elektrische aangedreven machines tijdens een onderhoudsstop toch incidenteel te kunnen laten draaien. De techniek is vrij eenvoudig, de toepassing uniek! 

Deze oplossing werkt door middel van een aggregaat welke verbonden word aan een hoog koppel hydromotor, met een constructie zodanig dat deze op de achterkant van een elektromotor as gemonteerd kan worden. Men dient dan echter eerst de koelwaaier te demonteren. hydr-aggregaatKoppelstuk-aggregaat

Een ter plekke elektrisch aangedreven transportband met slijtdelen die vervangen worden tijdens een onderhoudsstop kan dan zonder dat het gehele elektrische fabriekssysteem ingeschakeld hoeft te worden toch incidenteel draaien op een klein elektrisch circuit, welke het hydraulisch aggregaat voeding geeft en op zijn beurt de hydromotor weer aandrijft. Zo blijft het systeem toch operationeel, zelfs tijdens geplande stops. 

Zoals te zien op de foto's hebben we wederom een mooi stukje techniek naar volle tevredenheid van de klant opgeleverd. Benieuwd wat Integron Aandrijftechniek voor uw bedrijf kan betekenen op het gebied van hydrauliek en/of engineering? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!

 

Onderdeel van:
Onderdeel van de VRI groep

Een groep van hoogwaardige bedrijven in aandrijf-, hijs- en heftechniek.