envlag  Nieuws       (+31) 050 316 82 00

Nieuws

Op deze nieuwspagina vindt u alle nieuwsberichten vanuit Integron zoals de laatste ontwikkelingen op de markt, opgeleverde projecten maar ook algemene nieuwsberichten zijn hier te vinden. Wij houden onze relaties graag op de hoogte van al onze ontwikkelingen. 

 

Integon Aandrijftechniek levert hydraulisch aggregaat af
31 oktober 2022

Trivium Packaging Leeuwarden heeft Integron Aandrijftechniek gevraagd of er een oplossing bedacht kon worden voor het ombouwen van een bestaande machine voor het persen van blikken. De machine draaide op een krukasaandrijving waarvan het onderhoud van slijtage gevoelige onderdelen behoorlijk prijzig kan zijn.

Als oplossing hebben de service engineers van Integron Aandrijftechniek een hydraulisch aggregaat gebouwd om deze machine aan te drijven. Dit aggregaat is op vrijdag 21 oktober afgeleverd bij Trivium Packaging Leeuwarden.

Het aggregaat, zichtbaar op de foto, is voorzien van een hydrauliek set high pressure unit (HPU) met een dubbel werkende cilinder. Deze hydraulische cilinder is inclusief wegmeetsysteem ofwel contactloze terugkoppeling van de zuigerstang. Het voordeel hiervan is dat de positie van de cilinder en zuiger bekend is waardoor er goed gepositioneerd kan worden. Middels dit wegmeetsysteem wordt de positie van de cilinder in de besturing gebruikt om een zeer snelle slag met een nauwkeurige beweging te realiseren. Door gebruik te maken van hydraulische servo-techniek is het mogelijk om de cilinder in minder dan twee seconden in en uit te laten bewegen.

Kortom, door een sterk staaltje maatwerk heeft Integron Aandrijftechniek ervoor gezorgd dat een oude machine weer een aantal jaren vooruit kan. Hierdoor bespaard Trivium Packaging Leeuwarden de komende jaren flink aan onderhoudskosten.

Wilt u meer weten of wilt u weten wat Integron Aandrijftechniek voor u kan betekenen? Neem gerust contact met ons op!

Onderdeel van:
Onderdeel van de VRI groep

Een groep van hoogwaardige bedrijven in aandrijf-, hijs- en heftechniek.